بلاکچین چیست و چگونه از اطلاعات محافظت می‌کند؟

بلاکچین یک راهکار برای ذخیره اطلاعات به حساب می آید. جالب است بدانید که بزرگ ترین و محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و اتریوم در تکنولوژی Blockchain استفاده می‌کنند. حوزه بلاک چین و ارز دیجیتال در دهه گذشته دنیا را تحت تاثیر قرار داده است.

اگر شما هم می‌خواهید که به معنا و مفهوم بلاک‌چین به زبان ساده‌تر آشنا شوید، این مقاله را به طور کامل مطالعه نمایید. در ادامه می‌خواهیم بدانیم که بلاک‌چین چیست و چه کاربردهایی دارد صنعت ارز دیجیتال دارد؟

معمولا این‌گونه سوالات در مورد این فناوری انقلابی بسیار زیاد پرسیده می‌شود. به احتمال زیاد فناوری بلاک‌چین برای افرادی که تازه به دنیای ارز دیجیتال وارد شده‌اند، خیلی آسان نباشد. با ما همراه باشید تا به زبانی ساده به این مفهوم جذاب در تکنولوژی، بپردازیم.

منظور از فناوری بلاکچین چیست؟

بلاک چین را می‌توان یک نوع دیتابیس در نظر گرفت. حتما برای شما هم سوال است که منظور از دیتابیس چیست؟ در واقع باید بدانید که به مجموعه‌ای از اطلاعات به صورت الکترونیکی در یک سیستم کامپیوتری ذخیره می‌شود، دیتابیس گفته می‌شود. اما باید بدانید که بلاک‌چین دیتا و اطلاعات را به شیوه کاملا جدید ذخیره‌سازی می‌کند. اگر ساده‌تر بخواهیم بگوییم، بلاک چین سیستم ثبت اطلاعاتی و گزارش به حساب می آید. بلاک‌چین دارای تفاوت‌هایی با دیگر سیستم‌ها است. به این صورت که تمامی اطلاعاتی که بر روی این سیستم ذخیره می‌شود، میان تمامی اعضای یک شبکه به اشتراک گذاشته می‌شود.

نکته قابل توجه این است که با بهره‌گیری از توزیع داده‌ها و رمزنگاری‌ها امکان هک، حذف و دستکاری داده‌های ثبت شده از بین خواهد رفت. با پیدایش بیت‌کوین برای اولین بار مفهوم بلاک چین به وجود آمد. پادشاه رمز ارز‌ها و یا همان بیت‌کوین هم از این راهکار برای ذخیره اطلاعات مربوط به دارایی کاربران استفاده می‌کند. برای مثال یک جمع ۱۰۰ نفره را در نظر بگیرید.

بلاکچین

در این جمع یک برگه از اطلاعات را به تمامی افراد نشان می‌دهیم. تمامی ۱۰۰ نفری که در اینجا حضور دارند، از برگه عکس می‌گیرند. در این حالت اگر من آن اطلاعات را حذف و یا نابود کنم، یا هر گونه تغییری در آن ایجاد کنم، دیگر برای آن جمع قابل قبول نخواهد بود زیرا آنها از نسخه اصلی عکس گرفته‌اند. مگر این که من بتوانم گوشی‌های همراه تمامی این سه نفر را بگیرم و عکس‌های گرفته شده را حذف کنم.

این تنها یک مثال ساده بوده است و شما می‌توانید مفهوم این موضوع را بهتر درک نمایید. شما می‌توانید تصور کنید که این جمعیت چندین میلیون نفر باشد که در اتریوم، بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال بلاکچین شاهد آن خواهیم بود. جالب است بدانید که حتی بلاک‌چین‌ها می‌توانند تنها برای اهداف مشخص شده و خاصی در یک سازمان مورد استفاده قرار بگیرند که در این صورت به آن، بلاک چین سازمانی گفته می شود. بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که بلاکچین‌های سازمانی تمرکز زدایی را به ارمغان نمی‌آورند.

بلوک‌ها ظرفیت مشخصی دارند!

در واقع باید بدانید که یک زنجیره بلوکی داده‌ها و اطلاعات را به شیوه گروهی جمع آوری می‌کند که به این حالت به آن‌ها بلوک گفته می‌شود. به طور کلی بلوک‌ها مجموعه‌ای از داده‌ها و اطلاعات را در خود نگهداری می‌کنند. نکته قابل توجه این است که این بلوک‌ها دارای ظرفیت مشخص شده هستند. یعنی آن‌ها ظرفیت محدودی دارند و مقدار معینی از اطلاعات را می‌توانند در خود ذخیره کنند.

زمانی که ظرفیت یک بلوک کامل شد، به بلوک قبلی که تکمیل شده است متصل می شود. به این شیوه زنجیره‌ای از بلوک‌های حاوی اطلاعات تکمیل شده به وجود می‌آید که به آن بلاک چین و یا زنجیره بلوکی گفته می‌شود.

ذخیره اطلاعات در عصر تکنولوژی

همه ما می‌دانیم که امروزه در عصر تکنولوژی اطلاعات و دیتا موضوعی بسیار با ارزش است. روزانه اطلاعات و داده‌های بسیار زیاد در دنیای تکنولوژی به وجود می‌آید. نکته قابل توجه این است که نگهداری و ثبت این اطلاعات در این عصر بسیار اهمیت دارد تا بتوانیم پیشرفت چشمگیری در آینده داشته باشیم. به راحتی می‌توانیم بگوییم که بعد از از اینترنت، تکنولوژی بلاک‌چین به عنوان بزرگ‌ترین اختراع بشر بوده است. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی تاریخچه بلاکچین بپردازیم.

خلاصه‌ای از تاریخچه بلاکچین

بسیاری از افراد بیت‌کوین را با بلاک‌چین یکی می‌دانند. شاید علت این موضوع این باشد که تکنولوژی بلاک‌چین در سال ۲۰۰۹ میلادی برای اولین بار در کد برنامه‌نویسی بیت کوین معرفی شد. بعد از بیت‌کوین، رمز ارزهای دیگری هم توانستند از فناوری بلاکچین استفاده نمایند. به این شیوه کوین خود را راه اندازی نمایند. پس از گذشت مدت زمانی که شناخت بهتری نسبت به این تکنولوژی به دست آمد، متخصصان متوجه شدند که استفاده و کاربرد بلاکچین تنها در ارزهای دیجیتال نیست. آنها می‌توانند در صنعت‌های مختلفی از بلاکچین استفاده نمایند. امروز بلاکچین با کاربردهای بسیار گسترده‌ای که دارد مورد استفاده قرار می گیرد. هر کدام از بلاک‌چین‌ها با توجه به کاربردهایی که دارند، از آنها استفاده‌های متفاوتی در زمینه‌های مختلف می‌شود.

آشنایی با مفهوم بلاکچین

در ابتدا بهتر است بدانید حتی بلاکچین از دو کلمه بلاک و چین به وجود آمده است. که به معنی زنجیره بلاک یا همان زنجیره بلوک است. حتما برای شما هم سوال است که چرا این نام را برای این فناوری در نظر گرفته‌اند؟ باید بدانید که تمامی داده‌ها و اطلاعات در فناوری بلاک‌چین در داخل بلاک‌هایی قرار می‌گیرند. این پلاک‌ها به حالت زنجیره‌وار به یکدیگر متصل می‌شوند. به همین علت به این تکنولوژی، بلاک‌چین گفته می شود. در واقع نام آن از کاربردی که دارد گرفته شده است.

چگونگی عملکرد بلاک چین

اگر شما اطلاعاتی در مورد کامپیوتر و فناوری اطلاعات داشته باشید، احتمالا با واژه پایگاه داده هم آشنایی خواهید داشت. پایگاه داده به زبان ساده‌تر فضایی برای ذخیره اطلاعات است. این پایگاه به واسطه یک فرد برای یک مرکز مورد کنترل قرار می‌گیرد. فناوری بلاک‌چین را می‌توان نوعی شبکه در نظر گرفت. کارکرد فناوری بلاک‌چین مانند پایگاه داده است، اما هیچ‌گونه مرکزیت خاصی ندارد و توسط هیچ نهاد و یا سازمان و شخصی مورد کنترل قرار نمی‌گیرد. در بلاک‌چین و پایگاه داده اطلاعاتی ذخیره می‌شوند. اما باید بدانید که تفاوت‌هایی بین اطلاعات ذخیره شده در بلاک‌چین و پایگاه داده‌ها وجود دارد.

اطلاعات ضبط شده در بلاک‌چین در بین تمام اعضای شبکه به اشتراک گذاشته می‌شود. نکته قابل توجه این است که به هیچ عنوان این اطلاعات قابل دستکاری ویرایش و حذف نیستند. اطلاعاتی که در بلاک‌چین در داخل یک سری بلاک‌ها ذخیره می‌شوند، شامل موارد مختلفی هستند و منظور از این اطلاعات تنها تراکنش‌ها نیست.

توجه داشته باشید هر بلاک علاوه بر اطلاعاتی که دارد، دارای هش است که مجموعه ای از کاراکترها و اعداد را تشکیل می‌دهد و الگوریتم های خاصی برای ساخت آن استفاده می‌شود. منظور از هش تابعی از اعداد و حروف است که آنها را به یک خروجی رمزگذاری شده تبدیل می‌نماید. هر بلاک با توجه به اطلاعاتی که دارد، هش مربوط به خود را هم دارد. در واقع به نحوی می‌توان هش را در بلاک‌چین‌ها، نمادی از اطلاعات درون بلاک‌ها دانست.

جالب است بدانید که اگر به هر علتی بخش بسیار کوچکی از اطلاعات داخل بلاک‌ها، تغییر کند، هش به طور کلی عوض خواهد شد. جالب‌تر این است که حتی در این صورت هش بقیه بلاک‌ها هم عوض می شود. حتما برای شما هم سوال است که چرا این اتفاق می‌افتد؟ باید بدانید که هر بلاک علاوه بر هش مربوط به خود، هش مربوط به بلاک قبلی را هم در ساختار خود ذخیره کرده است. در واقع همین موضوع باعث شده است تا به آن زنجیره بلاک‌ها گفته شود.

بلاک چین چیست؟

تغییر در بلاک‌ها به آسانی قابل تشخیص است!

تا به اینجای مقاله متوجه شده‌ایم که منظور از بلاک‌چین چیست. به طور کلی باید بدانید که محتوای یک بلاگ قابل تغییر است. اما این تغییر از چشم هیچ یک از اعضای شبکه دور نخواهد ماند، زیرا تمامی افراد شبکه باید تغییرات را تایید نمایند. اگر این اتفاق نیفتد تغییرات پیش‌آمده اعتباری نخواهند داشت و اصلاً تغییر اعمال نخواهد شد. در واقع می‌خواهیم بگوییم که این دیدگاه که اطلاعات در بلاک چین غیر قابل تغییر است، تصور کاملا اشتباه است.

آشنایی با ویژگی‌های بلاکچین

در ادامه سعی داریم به بررسی ویژگی‌های بلاک چین بپردازیم. با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعه به دست آورید.

  • امنیت

داده ها و اطلاعات در بلاک‌چین رمزنگاری و سپس ذخیره می‌شوند. همین موضوع باعث می‌شود تا امنیت اطلاعات بسیار بالا برود. در قسمت بالاتر در مورد موضوع هش در بلاکچین برای شما توضیح داده‌ایم، هش هم به نوعی برای امنیت بیشتر بلاک‌چین ها و در واقع اطلاعات آنها ایجاد شده است.

  • شفافیت

منظور از شفافیت در بلاک‌چین این است که تمامی اطلاعات ذخیره شده در آن توسط همه اعضای شبکه قابل مشاهده است. در نتیجه ما می‌توانیم شفافیت را در شبکه بلاک‌چین مثال بزنیم.

  • غیر قابل تغییر بودن

از دیگر قابلیت‌های جالب بلاکچین می‌توان به غیرقابل تغییر بودن آن اشاره کرد. هیچ‌گونه اطلاعاتی در بلاک‌چین قابل ویرایش و یا حذف نیست. اگر اطلاعاتی در بلاک چین ثبت شود، دیگر کار تمام است. در این صورت تمامی اعضای شبکه می‌توانند آن اطلاعات را مشاهده کنند، در نتیجه دیگر قابل حذف و تغییر نیست.

بررسی انواع بلاک چین

به طور کلی بلاکچین به دو دسته خصوصی و عمومی تقسیم بندی می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی این بلاکچین‌ها به طور جداگانه بپردازیم.

بلاک چین عمومی

بلاک چین عمومی یک سیستم دفتر کل توزیع شده و بدون هیچ گونه محدودیتی است. همان‌طور که می‌دانید بیت کوین، اتریوم، لایت کوین نمونه بارز از یک بلاک چین عمومی هستند. همانطور که از نام آن مشخص است برای تمامی افراد است و توسط خود مردم کنترل می‌شود. هر کسی که امکان دسترسی به اینترنت داشته باشد، می‌تواند عضو شبکه بلاک‌چین مجاز شود. تنها کافی است بلاک‌چین به نود مجاز را دانلود نمایید. پس از عضو شدن آن فرد بخشی از شبکه بلاک‌چین در نظر گرفته می شود. ی

ک کاربری که به شبکه بلاک چین بپیوندد، کارهایی مانند صلاحیت انجام ماینینگ، دسترسی به سوابق فعلی و گذشته و تایید تراکنش ها را می تواند انجام دهد. نکته قابل توجه این است که در بلاک‌چین عمومی مسئول و رئیس نهایی نیست و هر فردی می‌تواند در نوشتن، خواندن و بازبینی بلاک چین شرکت نمایند. تصمیم‌گیری در بلاک‌چین‌های عمومی به واسطه الگوریتم‌های اجماع مانند گواه اثبات کار و یا اثبات سهام انجام می‌شود.

بلاک چینبلا

بلاکچین خصوصی

این نوه بلاک‌چین در پذیرش میزبان محدودیت دارد. در نتیجه یک شبکه بلاک‌چین بسته به حساب می‌آید، در نتیجه بلاک‌چین خصوصی مانند بلاک‌چین عمومی غیر متمرکز نیست. بلاک‌چین خصوصی تاحدودی محدود است و نیاز به اجازه دارد و تنها در این شبکه بسته قابلیت اجرا دارد. بلاک‌چین‌های خصوصی معمولاً مربوط به دارایی‌های خصوصی یک فرد و یا یک سازمان است.

مسئولیت بلاک چین خصوصی بر خلاف عمومی با یک شخص است. در ادامه می خواهیم بدانیم که چه مواردی در یک بلاک چین خصوصی امکان پذیر است؟

  • هر شخصی نمی‌توانداز طریق بلاک‌چین تمامی تراکنش‌ها را انجام دهد.
  • هر شخصی نمی‌تواند یک نود را اجرا نماید.
  • بلاک چین خصوصی به واسطه یک کاربر قابل بازبینی و بررسی نیست.

در آخر باید بدانید که اگر شما هم قصد سرمایه گذاری و ورود به بازار ارز دیجیتال را دارید، در ابتدا باید به دنبال آموزش باشید. قطعا ورود به هر نوع بازاری بدون آموزش، سبب موفقیت نمی شود. اما اگر به صورت اصولی و صحیح آموزش ببینید، قطعا می توانید سودهای بسیار خوبی هم داشته باشید. بازارهای مالی دارای ریسک‌هایی هستند که قبل از ورود به آنها باید این نوع ریسک‌ها را بپذیرید. اما شما می‌توانید با یادگیری و آموزش ریسک‌های بازارهای سرمایه را کاهش دهید. حتما در این راستا از افراد باتجربه و کاربلد مشاوره‌هایی بگیرید. با مرور زمان و کسب تجربه، خیلی آسان‌تر و با ریسک کمتر معامله خواهید کرد. اگر شما هم علاقه زیادی به معامله در ارز دیجیتال دارید، از همین حالا آموزش را شروع کنید تا به موفقیت دست یابید. امیواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات مفیدی در مورد مفهوم بلاک چین بدست آورده باشید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *