ارز دیجیتال: دنیایی برای کسب درآمد دلاری!
این روزها افراد زیادی به دنبال سرمایهگذاری در ارز دیجیتال هستند. اگر شما حتی اطلاعات چندانی در مورد رمزارزها نداشته باشید، به احتمال زیاد نام آن را بارها شنیدهاید. بازار سرمایهگذاری در این عرصه این روزها، بسیار داغ شده؛ به طور کلی بازارهای مالی بسیار زیادی در دنیا وجود دارند و هر کدام از این بازارها میتوانند به نوعی سود آور باشند. البته باید بدانید که ریسک در تمام بازارهای مالی وجود دارد. افرادی که وارد بازار ارز دیجیتال می شوند، به احتمال زیاد با ریسکهای موجود در این بازار ها هم آشنایی دارند.
اگر شما هم قصد سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال را دارید، در ابتدا بهتر است که با ماهیت این نوع بازار آشنایی پیدا کنید. به هیچ عنوان بدون هیچ گونه تخصصی وارد هیچ نوع بازار مالی نشوید. در این صورت نه تنها سودی به دست نمیآورید، بلکه ممکن است سرمایه خود را هم از دست بدهید. البته اگر اطلاعات تخصص و تجربه کافی در مورد بازار ارز دیجیتال داشته باشید، می توانید سودهای بسیار خوبی هم به دست آورید. با این مقاله از بخش بلاگ آکادمی مهتاب حکمتی تا اطلاعات جامع و کاملی در مورد ارز دیجیتال به شما بدهیم.
ارز دیجیتال به عنوان پول دیجیتال!
در مرحله اول باید بدانید که ارز دیجیتال هم شکل خاصی از پول دیجیتال به حساب می آید که بر پایه علم رمزنگاری ایجاد شده است. مواردی مانند غیر متمرکز بودن، تغییر ناپذیر بودن، شفافیت و ... از ویژگیهای اصلی ارز های دیجیتال به حساب میآیند. حتما برای شما هم سوال است که منظور از ماهیت غیر متمرکز ارزهای دیجیتال چیست؟ در واقع باید بدانید که غیرمتمرکز بودن به این معنا است که هیچگونه نهاد، گروه یا سازمانی ارزهای دیجیتال را کنترل نمی کنند. شما می توانید ارز های دیجیتال را بدون وجود هیچ گونه واسطهای و دخالت هیچ سازمان یا شخصی در اینترنت به شخص دیگری واگذار و ارسال نمایید.
این موضوع بدین معنی است که شما می توانید برای ارسال ارزهای دیجیتال به شخصی دیگر نیاز به هیچگونه استفاده از خدمات بانکها افتتاح حساب بانکی و ... نخواهید داشت؛ حتی پای هیچگونه واسطه هم در میان نخواهد بود. شما میتوانید رمز ارزها را هم مانند ریال، دلار و... در نظر بگیرید. جالب است بدانید که فرآیند خلق برخی از این پول های دیجیتالی مانند بیت کوین با ماینینگ صورت می گیرد. برخی دیگر از آنها هم از قبل به حالت استخراج شده در شبکه قرار میگیرند.
نکته قابل توجه این است که این ارز های دیجیتالی بر روی فناوری دفتر کل توزیع شده به وجود آمده اند. مهمترین محصولات آنها میتوان به فناوری بلاک چین اشاره کرد. در واقع بیشتر ارز های دیجیتال از فناوری بلاک چین استفاده می کنند. این فناوری قابلیت مشاهده تمامی تراکنشها را برای افراد داخل شبکه و خارج از شبکه به وجود می آورد. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در مورد ارز دیجیتال به شما بدهیم.
آشنایی کامل با ارز دیجیتال
بسیاری از افراد بیتکوین را اولین ارز دیجیتال حقیقی می دانند. ایده اولیه این رمز ارز بیت کوین در سال ۲۰۰۸ میلادی در وایت پیپر بیت کوین انتشار یافت. سپس در سال ۲۰۰۹ اولین سکههای آن استخراج شد. البته باید بدانید که قبل از بیت کوین هم تلاشهای بسیار زیادی برای ساخت یک ارز دیجیتال انجام شده بود.
البته باید بدانید که دو مشکل بسیار بزرگ در ایده شکلگیری ارزهای دیجیتال وجود داشته که از جمله آنها میتوان به اعتماد به شخص ثالث و دوبار خرج کردن اشاره کرد. زمانی که شما برای انتقال پول و یا برای نگهداری پولهای خود به بانکها مراجعه میکنید، در درجه اول به آن بانک اعتماد کردهاید. اگر بخوانیم سادهتر بگویم، برای انجام هر کاری نیاز به اعتماد دارید.
مشکل دوبار خرج کردن در سیستمهای مالی به واسطه سرورهای مرکزی حل شده بود، باعث شد تا جلوی افراد از خرج کردن میزان مشخصی پول گرفته شود. این ایده و راهکار به حالت غیر متمرکز در بیت کوین ایجاد شد. بسیاری از افراد با بررسی تاریخ تراکنش ها می توانند از تقلب کردن افراد دیگر جلوگیری نمایند. بیت کوین اولین پول الکترونیکی معرفی شده بود که توانست مسئله اعتماد و دوباره خرج کردن را به طور کامل برطرف نماید. در این صورت دیگر هیچ نیازی نبوده است که افراد برای نگهداری از پول های خود به شخص سازمان و یا بانک ها اعتماد نمایند.
به طور کلی همه ما میدانیم که مسئله اعتماد نه تنها در بحث مالی بلکه در بیشتر مسائل زندگی مورد توجه قرار گرفته و به همین علت سیستم عاری از اعتماد در بیت کوین در فعالیتهای انسانی هم تاثیرگذار بوده است. با گذشت زمان ارزهای دیجیتال برای برطرف نمودن دغدغههای متفاوت دیگری ایجاد شدند. برای مثال ارز دیجیتال اتریوم بستری برای توسعه برنامههای متفاوت و اجرای قراردادهای هوشمند است.
کریپتوکارنسیها روی تجدید ساختار ارتباطات بین بانکی و ارائه سیستمی کم هزینه و پرسرعت ایجاد شد. در حال حاضر توکنهای بسیار زیادی بر روی بستر های ارز دیجیتال مانند ترون اتریوم و ... ساخته شدهاند. آنها از قدرت بلاکچین های اصلی برای طرحهای خود استفاده مینمایند.
امنیت نظارت در شبکه رمزارزها
در واقع باید بدانید که مسئولیت نظارت بر شبکه های دیجیتال و همچنین تامین امنیت آنها به واسطه نودها انجام می شود. روش های مختلفی در شبکه های مختلف برای عملکرد نودها وجود دارد. برای مثال در بیت کوین خود ماینر ها هستند که این مسئولیت ها به عهده می گیرند. در ترون و ایاس هم در مورد انتخاب نودها رای گیری می شود. در شبکه اثبات سهام هر شخصی که قسمتی از سکه های خود را به حالت سهام در شبکه قفل کرده باشد، می تواند در مورد تراکنش ها تصمیم گیری کند.
۵ ویژگی اصلی ارزهای دیجیتال در مقایسه با پولهای معمولی
بسیاری از افراد میخواهند بدانند که ارزهای دیجیتال چه تفاوتی با پولهای معمولی دارند؟ در واقع باید بدانید که ویژگیهای متمایز وجود دارد که باعث این تفاوت ها شده است. استثنائاتی هم وجود دارد و تمامی ارز های دیجیتال این ویژگیها را ندارند. اگر بخواهیم به ویژگیهای ارزهای دیجیتال اشاره کنیم، اولین ویژگی ارزهای دیجیتال غیر قابل برگشت بودن تراکنش آنها است. زمانی که پس از انتقال ارز دیجیتال، تراکنش شما تایید شود، دیگر به هیچ عنوان نمی توانید آن را بازگردانید. تنها در صورتی امکان بازگشت آن وجود دارد که گیرنده این کار را انجام دهد. اگر توجه داشته باشید، این شیوه میتوان در بانک ها انجام نمی شود شما اگر پولی را به اشتباه به حساب شخص دیگری واریز نمایید، می توانید با پیگیری های قضایی پول خود را به حساب خود بازگردانید. اما باید بدانیددر ارز دیجیتال اگر بیت کوین یا هر نوع از دیگری را به اشتباه به آدرس دیگری بفرستید، دیگر امکان بازگشت به آن وجود ندارد.
دومین ویژگی ارزهای دیجیتال مرتبط با ناشناس بودن یا نیمه ناشناس بودن آننها است. آدرس کیف پول ها مانند شماره کارت به شماره حساب در حسابهای بانکی عمل می کنند. در واقع این آدرس ها هیچ گونه هویتی را دارا نیستند. این آدرس ها از حروف و اعداد تشکی شده اند.
ویژگی سوم ارزهای دیجیتال امنیت آنها است. امنیت در رابطه با قدرت هش توسط افراد در سیستمهای اثبات کار ایجاد میشود. به طور کلی در سیستم های رمزنگاری کلید عمومی و کلید خصوصی به اشخاص داده می شود. در نتیجه افراد خودشان می توانند کنترل پول های دیجیتالی خود را بر عهده داشته باشند و هیچ شخص دیگری امکان دسترسی به آنها را نداشته باشد.
چهارمین ویژگی رمز ارزها مرتبط با فرامرزی بودن آنها است. همه ما میدانیم که برای انتقال پول به نقاط مختلف دنیا با این سیستم هایی که وجود دارد، حدود چند روز طول می کشد. اما انتقال ارز های دیجیتال به افراد دیگر در هر کجای دنیا تنها در چند دقیقه امکانپذیر است. در نتیجه شما میتوانید ارزهای دیجیتال را از هر نقطه به نقطه دیگر در دنیا ارسال نمایید.
پنجمین ویژگی ارزهای دیجیتال که باعث تفاوت بین پولهای دیجیتال و پول های معمولی شده است، مرتبط به انحصاری نبودن آنها است. شما به عنوان یک شخص سرمایهگذار برای استفاده از شبکههای دیجیتالی مانند اتریوم، بیت کوین، لایت کن و ... هیچ نیازی به اجازه از گروه و یا سازمان و حتی شخص دیگری ندارید. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات در مورد انواع ارزهای دیجیتال به شما بدهیم.
آشنایی با انواع ارز دیجیتال
ارزهای دیجیتال به جز بیت کوین را می توان به دو دسته آلت کوین ها و توکن ها تقسیم بندی کرد. این ها همان کوین ها هستند که هر کدام بلاکچین مخصوص به خودشان را دارند. برخی از این کوین ها هم از کد های اولیه بیت کوین به وجود آمده اند و به اصطلاح فورکی از بیت کوین به حساب می آیند. درواقع با اعمال تغییرات بسیار کمی در متغیرهایی مانند الگوریتم استخراج، تعداد سکه ها، زمان ایجاد بلاک و ... از بیت کوین ساخته شدهاند. البته برخی دیگر کوین ها هم وجود دارند که بدون استفاده از کدهای بیت کوین به وجود آمدند. از جمله این کوین ها می توان به ریپل، اتریوم، ویوز و ... اشاره کرد.
دسته دیگری از ارزهای دیجیتال هم توکنها نام دارند که در واقع بر بستر یک پلتفرم مانند ایاس، اتریوم و ... ساخته میشوند. این توکنها هیچ گونه بلاک چین جداگانه ای ندارند و قدرت بلاک چین اصلی برای اجرای طرحهای خود بهرهمند میشوند. هر کدام از آنها کاربردهای مخصوص به خودشان را دارند پس نمیتوان تنها به عنوان یک ارز دیجیتال به آنها نگاه کرد. جالب است بدانید که خود توکنها هم به دو دسته توکنهای اوراق بهادار و توکن های کاربردی تقسیم بندی میشوند.
ارز
ارزهای دیجیتال محبوب کدام هستند؟
از این رو که در حال حاضر، دنیای کریپتو کارنسی به یکی از مهمترین بازارهای مالی جهان جهت درآمدزایی محسوب میشود، برخی از ارزها، از محبوبیت بیشتری میان مردم و معاملهگران، برخوردار هستند که در ذیل به برخی از آنها، اشاره شده است:
بیت کوین
بیت کوین معروفترین ارز دیحیتال به شمار میرود. بهتر است بگویم اولین ارز دیجیتال بیت کوین نام دارد که همچنان هم مورد توجه افراد بسیار زیادی قرار گرفته است. جالب است بدانید که از زمان ساخت بیت کوین تا به امروز حدود ۱۰ سال میگذرد، اما همچنان این ارز دیجیتال محبوبیت خود را حفظ کرده است و همچنان جایگاه نخست را در بین دیگر ارزهای دیجیتال دارد.
اتریوم در سال ۲۰۱۳ به واسطه ویتالیک بوترین مطرح شد. در سال ۲۰۱۴ هم عرضه اولیه سکه آن به وقوع پیوست و در سال ۲۰۱۵ شبکه آن راه اندازی شد. جالب است بدانید که اتریوم از همان ابتدا هم بهترین ایدههای بسیار خوب و نوآورانهای داشته است. اتر نام پلتفرم این ارز دیجیتال است و در واقع برای ساخت توکن استفاده میشود.
ریپل
پلتفرم متن بازی ریپل نام دارد. برای انجام تراکنشهای با سرعت بالا به وجود آمده است. در واقع این سیستم در سال ۲۰۱۲ عرضه شد. لایت کوین هم به هدف پرداخت های سریع تر همراه با اعمال تغییراتی بر روی دیگر کدهای بیت کوین به واسطه چارلی ساخته شده است. نام نقره دیجیتال هم به این ارز دیجیتال داده شده است که از قدیمی ترین آلت کوین ها حساب میآید.
علت محبوبیت ارزهای دیجیتال
همان طور که در قسمت بالاتر هم برای شما توضیح داده ایم، ارزهای دیجیتال محبوبیت بسیار زیادی در بین مردم دارند. از جمله علت های این محبوبیت میتوان به نوع فن آوری آنها، ایده های آزادی خواهانه، بازار پر نوسان و ... اشاره کرد. به طور کلی باید بدانید که به علت نوپایی این نوع بازار ها، ارزهای دیجیتال نوسانات بسیار زیادی دارند.ممکن است تنها در یک روز قیمت یکی از آنها تا چند صد در صد هم رشد کند و یا حتی چند ده درصد ریزش پیدا کند.
فناوری که در ارزهای دیجیتال به کاربرده شده است از علم رمزنگاری که بر پایه ریاضیات است بهره مند شده است. امکان تقلب هم وجود ندارد. سیستم آزادیخواهانه در ارز های دیجیتال باعث شده است تا دیگر واسطه ها در این سیستم جایی نداشته باشند. به این ترتیب افرادی که نسبت به بازارهای سنتی دید خوبی ندارند به سمت ارز های دیجیتال روی آورده اند.
آشنایی با کارکرد رمز ارزها
مدل های مختلفی برای کارکرد رمز ارزها و اجرای تراکنش ها به کار گرفته می شود. در این مثال از نمونه بیت کوین از مدل اثبات کار استفاده می نماید که در آن استخراج کنندگان و دیگر ماینر ها تراکنش ها را مورد تایید قرار میدهند. توجه داشته باشید که این مدل ها که در بلاک چین به نام الگوریتم های اجماع و یا ساز و کارهای توافق چندین شناخته میشوند، نحوه به اتفاق نظر رسیدن یا نرسیدن یک تراکنش در شبکه را تعیین می کنند. تمامی تراکنشهای ارز دیجیتال به حالت P2P و یا همتا به همتا انجام می شوند بر اساس این مدل دیگر نیازی به واسطه ها نیست. در نتیجه وجود واسطه ها از بین می رود.
آیا استفاده از ارز دیجیتال در ایران قانونی است؟
در ایران هم مانند بسیاری از کشورهای دیگر استفاده از ارز دیجیتال قانونی است. این در حالی است که این روزها افراد بسیار زیادی به سمت بازار ارز دیجیتال روی می آورند و به دنبال کسب سود از این بازار هستند. البته باید بدانید که سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال مانند هر نوع بازار مالی دیگر نیازمند تجربه و تخصص کافی است. تنها افرادی میتوانند سودهای بسیار خوبی از این بازار به دست آورند که با علم و تخصص جلو آمده باشند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی معایب ارز دیجیتال بپردازیم.
نگاهی به معایب ارز دیجیتال
ارز دیجیتال با تمام مزایایی که دارد، مانند هرم بازار مالی دیگر یک سری معایب هم دارد. به طور کلی نمی توان از این معایب چشمپوشی کرد و بهتر است که با آنها آشنا باشید. این نوع آیه می توانند به نوعی نکات مهم برای شما به حساب بیایند.
در مرحله اول باید بدانید که شما به هیچ عنوان نباید رمز کیف پول خود را فراموش کنید در این حالت دیگر امکان بازگردانی آن به هیچ عنوان وجود ندارد. در واقع در این صورت شما سرمایه خود را از دست خواهید داد. در قسمت بالاتر در مورد امنیت ارزهای دیجیتال برای شما توضیح داده ایم، اما با همه این وجود باید بدانید که ممکن است درصد کمی از افراد بتوانند به اکانت شما دسترسی پیدا کنند و به این شیوه از شما کلاهبرداری کنند. در نتیجه بهتر است به اندازه کافی مراقب کیف پول و اکانت خود باشید.
در این نوع ارز های دیجیتال نوسانات قیمتی بسیار بالا وجود دارد. در نتیجه امکان دارد که ارزش پول شما کاسته شود. به همین علت حتما باید همیشه اطلاعات خود را در مورد مرزهای دیجیتال به روز نگه دارید. استفاده از ارزهای دیجیتال در بسیاری از کشورها رواج پیدا کرده است. اما باید بدانید که همچنان کشورهایی وجود دارند که استفاده از رمز ارزها در آنها رواج کمتری دارد. این در حالی است که حتی در برخی از کشورها استفاده از آنها کاملاً ممنوع است.
معرفی کاربردهای ارز دیجیتال
در ابتدا هدف رمز ارزها بیشتر برای تسهیل در پرداختهای اینترنتی بوده است. در نتیجه این رمز ارزها مانند پولهای معمولی مورد استفاده قرار میگرفتند. امروزه بسیاری از سایتهای بسیار معتبر و بزرگ دنیا مانند آنلاین شاپها و فروشگاههای معتبر، اپلیکیشنهای موبایلی و ... امکان خرید و فروش اینترنتی را با رمز ارزها ایجاد کردند. شما باید بدانید که رمز ارزها هیچ تفاوتی با پولهای معمولی مانند ریال، دلار و ... ندارند.
انجام معامله در سطح بین المللی با ارزهای دیجیتال وجود دارد زیرا آنها در سطح بینالمللی شناخته شدهاند. نکته قابل توجه این است که ارز دیجیتال متعلق به هیچ گونه سازمان و کشور خاصی نیستند. میتوان آنها را به عنوان یک واحد بین المللی در نظر گرفت. شما میتوانید معاملات خود را در هر کجای دنیا با این ارزهای دیجیتال انجام دهید.
رمز ارزها هم مانند پولهای واقعی وجود خارجی ندارند. در معاملاتی با ارزش های بسیار بالا و حجم سنگین پول، استفاده از ارزهای دیجیتال بهترین راهکار است. همانطور که میدانید هزینه جابجایی پول های فیزیکی در معاملات بسیار سنگین بسیار بالا است. در این حالت ارزهای دیجیتال میتوانند جایگزین بسیار خوبی به جای پولهای فیزیکی باشند.
سرمایهگذاری با ارزهای دیجیتال بسیار زیاد شده است. در واقع سرمایهگذاران استقبال خوبی از این بازار مالی کرده اند. تعداد افزایش سرمایهگذاران در بازار ارز دیجیتال باعث شده است تا ارزش این ارزها به طور شگفت انگیزی بالا و پایین شود. در ارز دیجیتال وارد یک دنیای پرنوسان می شویم.
نقاط قوت ارزهای دیجیتال
از جمله نقاط قوت ارزهای دیجیتال میتوان به همه گیر بودن آنها، سرعت بالا، امنیت بالا، حریم خصوصی و ... اشاره کرد. تمامی این موارد باعث میشوند تا ارزهای دیجیتال روز به روز قدرت بیشتری در دنیا پیدا کنند. منظور از همهگیر بودن ارز های دیجیتال این است که هر شخصی که در هر جای دنیا باشد، میتواند از از رمز ارزها استفاده نماید.
سرعت هم در هنگام تراکنش ارزهای دیجیتال از دیگر امکاناتی است که می توان برای پرداخت های بین المللی از آن بهره برد. امروز در هنگام استفاده از ارزهای دیجیتال متوجه امنیت بالا این شبکه هستیم. نکته قابل توجه این است که حریم خصوصی در دنیای ارز دیجیتال کاملا برقرار است و هیچ شخص و یا سازمانی قادر به کنترل داراییهای شما نخواهد بود. شما تنها شخصی هستید که میتوانید به دارایی خود دسترسی داشته باشید.
در آخر باید بدانید که برای استفاده از هر نوع سیستمی در دنیا نیازمند اطلاعاتی در مورد آن هستیم. اگر شما تنها این مقاله را مطالعه کرده باشید، اطلاعات بسیار خوبی در مورد دنیای ارز دیجیتال به دست خواهید آورد. ارز دیجیتال یک سیستم تقریباً ۱۰ ساله است که در کل دنیا رواج پیدا کرده است.
ممکن است در آینده ارزهای دیجیتال جایگزین پول های معمولی شوند. به همین علت نیاز است که همه ما اطلاعاتی در مورد ارز های دیجیتال داشته باشیم. حتماً از افراد متخصص و با تجربه در زمینه ارز دیجیتال مشاوره بگیرید تا قدرتمندتر وارد این بازار شوید.