...
تایخ انتشار: 1403/04/26

تفاوت بازار بورس با فارکس چیست؟

هنگامی که صحبت از سرمایه‌گذاری یا سفته بازی می‌شود، احتمالا یکی از اولین سؤالاتی که به ذهنتان خطور می‌کند این است که آیا باید در سهام سرمایه‌گذاری کرد یا در بازارهای ارز؟ بنابراین، لازم است که راجع ‌به تفاوت بازار بورس با فارکس، اطلاعاتی داشته باشید.

بازار فارکس و بازار بورس دو مورد از محبوب‌ترین بازارهای مالی برای تجارت در سراسر جهان را تشکیل می‌دهند. دلیل این محبوبیت، حجم تاریخی، نوسانات و تعداد زیادی منابع آموزشی است که هم برای معامله‌گران فارکس و هم برای معامله‌گران بورس در دسترس است. این می‌تواند تعیین کند که شما کدام یک از دارایی‌هایی که مایل به خرید و فروش‌شان هستید را گسترش دهید. سهام بورس و فارکس هر دو برای انواع مختلف معامله‌گران سازگار هستند و این بستگی به نوع شخصیت، سطح تجربه و سرعت ترجیحی معاملات آنها دارد.

ماهیت اصلی بازار فارکس و بازار بورس

قبل از اینکه درباره تفاوت بازار بورس با فارکس صحبت کنیم، بد نیست یک مرور کلی از ماهیت این بازارها را به شما ارائه دهیم. بازار فارکس با داشتن تعداد نامحدودی از جفت ارزهای اصلی، جزئی و عجیب و غریب، به عنوان بزرگترین و نقدترین بازار مالی در جهان شناخته می‌شود. معامله‌گران فارکس می‌توانند از پیپ‌ها برای نظارت بر حرکات قیمت در معاملات فارکس استفاده کنند تا تعیین کنند که آیا بازار به بالا یا پایین حرکت می‌کند یا خیر. محبوب‌ترین جفت ارزهای اصلی برای تجارت در فارکس شامل EUR / USD، GBP / USD و USD / JPY، در میان بسیاری دیگر از آنها است.

فارکس یا ارز خارجی، بازاری برای خرید و فروش ارز است، در حالی که بازار بورس با سهام - واحدهای مالکیت یک شرکت – را برای معامله ارائه می‌کند. معاملات بازار بورس این مجوز را به معامله‌گران می‌دهد که درباره ارزش آتی سهام شرکت حدس بزنند. برخی از سهام‌های امیدوار کننده برای تجارت، شرکت‌های معتبر با سرمایه‌گذاری‌های بزرگ مانند مایکروسافت، اپل و آمازون هستند.

فرق بورس با فارکس

ساعات معاملات بازار

اولین تفاوت بین این دو بازار را با موضوع ساعت معاملات شروع می‌کنیم. ساعات معامله بین بازار فارکس و بازار بورس متفاوت است. بازار فارکس به دلیل همپوشانی بین مناطق زمانی، ۲۴ ساعت شبانه روز و ۵ روز در هفته باز است. این عامل به عنوان مزیت بازار فارکس نسبت به بازار بورس محسوب می‌شود. از سوی دیگر، بسته به منطقه خاص و بورس، یک جدول زمانی مشخص برای ساعات معاملات بازار بورس نیز وجود دارد.

به عنوان مثال، بورس اوراق بهادار لندن (LSE) بین ۸:۰۰ تا ۱۶:۳۰ باز است، در حالی که بازار مرکزی فارکس بین ۸:۰۰ تا ۱۶:۰۰ فعالیت می‌کند و توسط جلسات نیویورک و توکیو همپوشانی دارد. به طور کلی، شما می‌توانید بگویید که ساعات معاملاتی فارکس بسیار انعطاف‌پذیرتر از بازار بورس است و قطعا زمان بیشتری برای صرف معاملات فارکس وجود دارد. با این حال، هیچ یک از این بازارهای مالی در آخر هفته فعالیت نمی‌کنند.

تفاوت بازار بورس با فارکس در حجم دارایی‌ها

پیشنهاد معاملات فارکس در بیش از ۳۳۰ جفت ارز، از جمله جفت ارزهای اصلی، جزئی و عجیب و غریب، که بالاترین شکل در بازار فعلی هستند، ارائه می‌شود. معامله‌گران فارکس تمایل دارند به سمت ارزهای اصلی مانند EUR / USD و GBP / USD بروند، زیرا این ارزها در بازار فارکس پایدارتر از سایرین هستند.

فرصت‌های بازار بورس نامحدود است؛ با این حال،حجم معاملات آن به بازار فارکس که روزانه ۵ میلیارد دلار است، نمی‌رسد. شما می‌توانید هزاران سهام جهانی را در صنایع فناوری، دارویی و خودرو مورد معامله قرار دهید. برخی از شاخص‌های برجسته جهانی در بازار بورس، مانند شاخص Dow Jones و  S & P 500 با حجم زیادی معامله می‌شوند.

در این مورد از تفاوت بازار بورس با فارکس، باید به یک نکته توجه داشته باشید: وجود تعداد نامحدود انواع سهام در بازار بورس، همیشه به عنوان یک مزیت نسبت به معاملات فارکس تلقی نمی‌شود. برخی معامله‌گران به جای تصمیم‌گیری بین سهام‌های موجود، جدید و نوظهور بازار بورس، ترجیح می‌دهند که با تعداد کمی از جفت ارز‌های برتر فارکس که به طور مداوم در بازار باقی می‌مانند، معامله کنند.

یک روش محبوب برای معامله سهام در فارکس از طریق معاملات ETF است. صندوق‌های قابل معامله در بورس، صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند که مجموعه‌ای از دارایی‌های اساسی را در خود نگه می‌دارند و به روشی مشابه با سهام کار می‌کنند. این امر مالکیت جزئی سهام پایه را به معامله‌گر می‌دهد، در حالی که اسپرد بت‌ها و CFD‌ها هیچ مالکیتی برای معامله‌گر ایجاد نمی‌کنند. با توجه به اینکه معامله‌گران سهام اغلب ترجیح می‌دهند موقعیت‌های بلندمدت را در بازار سهام باز کنند، ETF محصول مفیدی برای این منظور است.

بورس یا فارکس

تفاوت بازار بورس با فارکس در نوسانات و نقدینگی

یک موضوع محبوب برای بحث تفاوت میان فارکس و بورس به نوسانات بازار اشاره دارد. نوسانات، قیمت دارایی‌ها را در بازار را اندازه‌گیری می‌کند و می‌تواند به معامله‌گران کمک کند تا در صورت اجرای مؤثر معامله، سود کسب کنند، یا در صورت عدم موفقیت معامله، ضرر کنند.

به ویژه معامله‌گران فارکس اغلب به دنبال نقدینگی بالا در بازار هستند، زیرا این بدان معنا است که یک دارایی می‌تواند به سرعت خرید و فروش شود بدون اینکه تأثیر زیادی بر قیمت آن داشته باشد. بنابراین، این احتمال وجود دارد که نوسانات بالای بازار برای معامله‌گران کوتاه‌مدت سودمندتر باشد. بسیاری از استراتژی‌های فارکس برای باز کردن و بستن پوزیشن‌ها در مدت زمان کوتاهی کار می‌کنند، با این هدف که از حرکت‌های کوچک قیمت در زمانی که بازار به‌ویژه نوسان دارد، سود کسب کنند. به این ترتیب آنها می‌توانند با دقت سریع وارد معاملات شوند و از معاملات خارج شوند.

در مقابل، معامله‌گران بلند مدت که ترجیح می‌دهند یک روش خرید و نگهداری را برای دارایی‌شان اتخاذ کنند، ممکن است کمتر در معرض یک محیط نوسانی قرار بگیرند. این به ویژه به معامله‌گران بورس مربوط می‌شود. با توجه به اینکه برخی از سهام با عنوان ثبات بیشتر در بازار بورس شناخته شده اند، احتمال بیشتری دارد که معامله‌گران موقعیت‌های خود را با پتانسیل سود در بلند مدت باز کنند. بنابراین، از آنجایی که آنها به دنبال نوسانات کوتاه مدت قیمت نیستند، یک بازار نوسانی برای استراتژی معاملاتی آنها کارساز نخواهد بود.

تفاوت بازار بورس با فارکس در نرخ حاشیه

وجود اهرم در معاملات قطعا چیزی است که در هنگام ارزیابی بازار فارکس در برابر بازار بورس، به چشم می‌آید. باز کردن یک معامله شرطی یا حساب معاملاتی CFD اجازه می‌دهد تا معامله‌گران فارکس، درصد کمی از ارزش معامله کامل را که به عنوان سپرده شناخته می‌شود، در حساب خود قرار دهند. این اجازه می‌دهد تا معامله‌گران بهتر در معرض معاملات فارکس قرار بگیرند و سود خود را گسترش دهند؛ با این حال در صورت انجام معاملات نامطلوب، امکان ضرر و زیان‌های بزرگ هم برای آنها وجود دارد.

به طور کلی، بازار فارکس نرخ‌های حاشیه‌ای بسیار پایین‌تری را ارائه می‌دهد که از حدود ۳.۳ درصد یا معادل اهرم ۱:۲۰ شروع می‌شود. از سوی دیگر، بازار بورس برای کاهش ریسک از دست دادن سرمایه، نرخ حاشیه را از حدود ۲۰ درصد یا نسبت اهرم ۱:۵ ارائه می‌دهد. در واقع، این قابلیت باید از ضررهای بیشتر معامله‌گران جلوگیری کند، اگر معاملاتشان ناموفق باشند.

معامله‌گران فارکس که تجربه بیشتری از بازارهای نوسانی و بسته شدن سریع موقعیت‌های خود دارند، ممکن است نسبت بالاتر از اهرم را ترجیح دهند، زیرا اگر معامله‌شان موفقیت‌آمیز باشد، ارزش ریسک را افزایش می‌دهد.

استراتژی‌های معاملاتی

یکی دیگر از تفاوت‌های عمده بین بازار فارکس و بورس، تعدد منابع و استراتژی‌هایی است که برای معامله‌گران بازار فارکس ایجاد شده است. همانطور که قبلا بحث شد، بسیاری از استراتژی‌های معاملاتی فارکس به صورت کسب سود در کوتاه مدت هستند، مانند معاملات روزانه، معاملات نوسانی و اسکالپینگ. معاملات روزانه به طور خاص می‌تواند در سایر بازارها، از جمله بازار بورس، همراه با سهام معاملات نوسانی اعمال شود.

تفاوت های بورس و فارکس

با این حال، استراتژی‌های متمرکز برای معاملات بورس کمتر مرسوم هستند، زیرا سهام اغلب از طریق موقعیت‌های بلندمدت معامله می‌شوند و در عوض جفت‌ ارزها بیشتر توسط معامله‌گران کوتاه‌مدت در بازارهای بی‌ثبات ارزش‌گذاری می‌شوند. فراوانی منابع و نکاتی درباره چگونگی موفقیت در بازار فارکس، شاید به مزیت معاملات فارکس نسبت به سهام بیافزاید.

تفاوت بازار بورس با فارکس در ارزش دارایی‌ها

در معاملات فارکس، ارزها همیشه به صورت جفتی نقل قول می‌شوند. این یعنی شما نه تنها باید به سلامت اقتصادی کشور خود که فارکس را با آن معامله می‌کنید توجه داشته باشید، بلکه باید سلامت اقتصادی کشوری را که در آن ارز شما با آن جفت می‌شود را هم در نظر بگیرید. همیشه باید بررسی کنید که آیا کشور مقابل، رشد شغلی بیشتری نسبت به کشور شما داشته است؟ تولید ناخالص داخلی یا چشم انداز سیاسی آن چگونه است؟

اما در بازار بورس، هنگامی که شما سهام اینتل را خریداری می‌کنید، نگرانی اصلی شما این است که آیا سهام آن ارزش افزایش خواهد یافت یا نه؟ این یعنی شما کمتر به قیمت سهام شرکت‌های دیگر توجه می‌کنید و نگران آنها نیستید. بازارهای فارکس گاهی نسبت به شرایط سیاسی و اقتصادی در کشورهای دیگر حساسیت بیشتری را نشان می‌دهند.

تاثیرات بازار

عامل دیگری که باید قبل از معامله در فارکس یا بورس در نظر بگیرید این است که ببینید چه چیزی قیمت‌های بازار را تغییر می‌دهد. در درجه اول، هر دو بازار تحت تأثیر عرضه و تقاضا هستند، اما مجموعه‌ای از عوامل دیگر وجود دارد که بر قیمت‌ها تاثیرگذار هستند.

هنگام معامله بورس، باید روی چند عامل تمرکز کنید که مستقیما بر شرکت انتخابی شما تأثیر می‌گذارد - از جمله سطح بدهی شرکت، جریان‌های نقدی و درآمد - و همچنین داده‌های اقتصادی، گزارش‌های خبری و سلامت مالی بخش‌های مختلف شرکت.

اما در بازار فارکس، به نظر می‌رسد که تمرکز بسیار گسترده‌تر است؛ در واقع یک طیف پیچیده‌تر از عوامل می‌تواند قیمت بازار را تحت تاثیر قرار دهد. شما به طور کلی باید اقتصاد کلان کشور را در نظر بگیرید - به عنوان مثال، بیکاری، تورم و تولید ناخالص داخلی (GDP)، همچنین اخبار و رویدادهای سیاسی. از آنجا که شما در حال فروش یک ارز و خرید ارز دیگری هستید، موظف هستید که نه تنها از عملکرد یک اقتصاد، بلکه دو اقتصاد آگاه باشید.

Forex vs. Stocks: کدام یک سودآورتر از دیگری است؟

با توجه به همه موارد بیان شده در‌باره تفاوت بازار بورس با فارکس، نمی‌توان به طور واضح گفت که کدام بازار سودآورتر است. در حقیقت برای انتخاب یک بازار مالی به جهت انجام معامله، باید تمام عوامل خارجی مانند نوع شخصیت، تحمل ریسک و اهداف معاملاتی خود را مد نظر قرار دهد.

اگر هدف شما این است که سود کوچک و مکرری از حرکات قیمت را با استفاده از استراتژی‌های کوتاه مدت به دست آورید، فارکس برای شما سودآورتر از بورس است. با این حال، فارکس همچنین دارای سطح بسیار بالاتری از اهرم است و معامله‌گران کمتر تمایل دارند که در مدیریت ریسک تمرکز کنند، و امکان دارد با یک سرمایه‌گذاری خطرناک، زیان‌های نامطلوبی را تجربه کنند.

تفاوت فارکس و بورس

اگر هدف شما این است که یک رویکرد خرید و نگهداری سرمایه برای موقعیت‌های بلند مدت را اتخاذ کنید، بازار بورس یک گزینه امن‌تر و تنظیم شده‌تر برای شما است که می‌تواند در صورت موفقیت، سود بیشتری را در طی یک دوره زمانی برایتان ایجاد کند. شما می‌توانید معاملات هر دو بازار سهام و فارکس را با استفاده از استراتژی‌های مختلف، تمرین کنید.

همبستگی بین بازارهای فارکس و بورس

حال که اطلاعاتی را درباره تفاوت بازار بورس با فارکس کسب کردید، وقت آن است که درباره همبستگی این دو بازار صحبت کنیم. برای معامله‌گران این امر بسیار رایج است که برای پیش‌بینی تغییرات قیمت در آینده به دنبال همبستگی بین بازارهای مالی باشند. به طور خاص، بازارهای فارکس و بورس برای شاخص‌های مختلف بازار سهام و نرخ‌های ارز متعاقب آن همبستگی دارند.

به عنوان مثال، قبل از شروع رکود جهانی سال ۲۰۰۸، سرمایه‌گذاران متوجه روند بین شاخص سهام Nikkei و جفت ارز USD / JPY شدند. همانطور که ارزش سهام Nikkei کاهش یافت، سرمایه‌گذاران این را به عنوان نشانه‌ای از ضعف اقتصاد ژاپن تلقی کردند و در نتیجه، دلار آمریکا علیه JPY تقویت شد. این به عنوان همبستگی معکوس شناخته می‌شود. در واقع اگر نقش‌ها معکوس می‌شد و ارزش Nikkei تقویت می‌شد، ین به نوبه خود در برابر دلار تقویت می‌شد.

بسیاری از معامله‌گران می‌توانند از همبستگی‌های ارز برای پیش‌بینی حرکات آینده بازار در هنگام باز کردن موقعیت‌ها در هر دو بازار استفاده کنند. اگر چه تفاوت‌های قابل توجهی بین فارکس و بورس وجود دارد، اما آنها اغلب با تجزیه و تحلیل فنی الگوهای معاملاتی به خوبی کار می‌کنند. با این حال، پیش‌بینی‌های بازار هرگز تضمین کننده این نیست که آنها همیشه با نشانه‌هایی از بازار، شروع به تغییر می‌کنند.

ما در این مطلب درباره تفاوت بازار بورس با فارکس صحبت کردیم و گفتیم که چه عواملی در این میان دخیل هستند. اکثر سرمایه‌گذاران با بازار سهام بیشتر از فارکس آشنا هستند و این آشنایی ممکن است برایشان اطمینان خاطر بیشتری را در بر داشته باشد. برخی دیگر از معامله‌گران، نسبت ریسک / پاداش بالاتری را ترجیح می‌دهند که با محیط غیرقابل کنترل فارکس و سطح بالای اهرم، برایشان مناسبتر است. در هر صورت تصمیم‌گیری در بازار معاملات تا حد زیادی به انتخاب شخصی شما بستگی دارد. امیدواریم با مطالعه این مقاله یک دید کلی از وضعیت این دو بازار به دست آورده باشید.

نویسنده: